Tudor

ÎNCEPUTURI

Am început cursurile de coafor când aveam 14 ani, fără să știu că va fi un lucru la care nu voi mai renunța. Sigur, avem și mediul familial care m-a încurajat în direcția asta. După 3 ani de cursuri de formare, am avut primul job în domeniu și ușor, ușor mi-am dat seama că asta vreau să fac mai departe. Am continuat să mă dezvolt și să merg la seminarii și traininguri de perfecționare cu un focus pe partea de tunsoare si culoare.
Au trecut 15 ani de când am început să lucrez în acest domeniu, iar acum nu concep să fac altă meserie. Pasiunea mea s-a maturizat foarte mult în tot acest timp si cred că cel mai important lucru în această meserie este să știi să asculți și apoi sa oferi o consultanță corectă.

INSPIRAȚIE/VIZIUNE

Din copilărie am fost înconjurat de artiști, mătușa mea fiind pictor și sculptor. Încă de atunci m-au fascinat culorile și felul în care se pot combina. Și chiar văd această meserie ca pe o artă. De asemenea, luând contact cu pictura și sculptura, am început să citesc și despre istoria artei, influențe, perioade etc. Atunci am descoperit și lucrările unor mari artiști precum Salvador Dali, Pablo Picasso, Frida Kahlo, si bineînțeles Brâncuși.
La începuturile meseriei, credeam că o persoană creativă este o persoană cu o intuiție bună. În timp mi-am dat seama că pentru a fi creativ este vital să te documentezi mult și să ai o cultură generală bogată. De asemenea, o tehnica bine clădită stă la baza unui efect creativ garantat. Ele merg mână-n mână. Rezultatul nu va fi conform așteptărilor dacă nu stăpânești foarte bine tehnica.

PUNCTE FORTE/REALIZĂRI

Cred că punctul meu forte se regăsește în calmul pe care îl ofer clienților și în dispoziția mea de a-i asculta. Mi-am dat seama de acest aspect din feedback-ul lor. De asemenea, cred foarte tare în zona de consultanță, care din punctul meu de vedere nu ar trebui să lipsească din niciun salon. Chiar dacă vorbim de clienți pe care îi ai de mai multe luni sau chiar mai  mulți ani.
Cu toate că am explorat toate părțile acestei meserii, mă regăsesc foarte mult în zona de culoare. În ultimii ani am explorat îndeaproape zona asta și am început să descopăr chimia firului de păr, chimia culorilor și felul în care se pot îmbina și reușesc să mă joc într-un mod foarte creativ cu nuanțele.
Pentru mine fiecare concurs a fost o motivație în plus, de a fi din ce în ce mai bun și de a fi mai atent la detalii. Cu siguranță au contat la evoluția mea, dar și pentru faptul că am cunoscut mulți profesioniști din domeniu. E foarte important și procesul de pregătire, documentarea, pentru că dezvolți un concept cu mai multe elemente de make-up, costume, styling și e de multe ori o provocare.
Pentru mine cea mai mare realizare este faptul că pot împărtăși din informațiile și experiența mea predând cursuri. Este o mare satisfacție când văd ca pot avea o contribuție în rezultatele cursanților. Mă bucur că pot să inspir alți oameni prin ceea ce fac, iar asta mă face să fiu și mai bun și să studiez și mai mult.

DESPRE dFINE

Povestea dfine a apărut în mod natural, atunci când eu și Ștefan ne-am dat seama că ne dorim ceva al nostru și valorile noastre se aliniază într-un singur loc. Lucrând deja de 4 ani în aceeași echipă, ne-am dat seama că direcțiile noastre de tunsoare, respectiv culoare trebuie sa aibă un spațiu comun de desfășurare.
Așa a apărut dFINE Studios și vrem să le oferim celor care ne calcă pragul o experiență completă și să le creăm o identitate cu care se identifică. Cu siguranță, unul dintre principalele noastre obiective pentru viitor va fi să dezvoltăm zona de educație, care rămâne de o importanță majoră pentru noi.

Loredana

ÎNCEPUTURI

Încă din copilărie mi-am descoperit pasiunea pentru tuns, iar în liceu am făcut primul pas concret în direcția asta și am urmat un curs de câteva luni. După ce am terminat facultatea, am lucrat 3 ani într-un salon unde am exersat toate formele acestei meserii. Însă, mi-am dat seamă ca nu am în jur oameni care să mă îndrume corespunzător, și cea mai bună metodă de a evolua a fost prin participarea la numeroase cursuri și seminarii de perfecționare.

Chiar dacă au trecut aproape 10 ani de când activez în acest domeniu, cred în continuare că e foarte important să te documentezi și să exersezi în permanență. În meseria asta contează foarte mult calitatea, iar eu am vrut mereu mai mult de la mine si de la rezultatele mele. E important sa le oferi calitate și să comunici eficient cu oamenii cu care interacționezi și, bineînțeles, să adaugi și puțină creativitate în lucrările tale.

 

INSPIRAȚIE/VIZIUNE

Mă inspiră mult natura, formele, texturile și culorile din natură, plimbările și liniștea în general. Sigur, arhitectura și moda sunt de asemenea surse importante în crearea unor diverse forme și culori. De exemplu, nu de puține ori am creat un concept pornind de la o ținută sau o piesă vestimentară.
În ceea ce privește zona de creativitate, pentru mine sunt importate ședințele foto. Îmi place pentru că mă scot din zona de confort, pentru că am mult mai multe elemente de care trebuie să țin cont și pe care trebuie sa le combin în așa fel încât rezultatul să fie unul armonios. La fel de important cred că este stăpânirea tehnicii, oricât de avangardist sau îndrăzneț ar fi proiectul.

 

PUNCTE FORTE/REALIZĂRI

Principalul meu atu cred că este ambiția și dorința mea continuă să mă autodepășesc. Și sigur, îmi place foarte tare să vad clienții mulțumiți de rezultatul final. Îmi place mult zona de culoare si styling, dar în același timp am explorat toate zonele acestui domeniu și încerc să fiu mereu la curent cu toate informațiile și noile tendințe. La partea de styling, de exemplu, îmi place foarte mult că poți schimba radical o persoană într-un timp scurt.
Cred că premiile sunt importante pentru că te motivează foarte tare. Și e gustul competiției, când treci de la o satisfacție majoră până la punctul de a renunța chiar în ultimul moment. De cele ai multe ori, pregătirea pentru concurs este mai importantă decât concursul în sine. Pe lângă premiile câștigate, cred că pentru mine este mai important faptul că am reușit să-mi canalizez toată energia și creativitatea, astfel încât să am un rezultat final foarte bun.

 

DESPRE dFINE

M-am alăturat echipei dFINE din dorința mea de a evolua, de a face performanță și de a avea la dispoziție mediul în care pot sa fac asta. M-a bucurat propunerea de a face parte din echipă, având în vedere că mai colaborasem în trecut cu Tudor și Stefan, iar partea de echipă a fost un alt factor important în decizia mea.
Pe viitor îmi doresc să explorez cât mai mult și zona de shooting-uri de modă și, bineînțeles să merg în continuare la cursuri și seminarii atât în România, cât și în străinătate.

Lorena

ÎNCEPUTURI

Am început să explorez zona de make-up în urmă cu 5 ani, odată cu începerea facultății. Eram curioasă, nerăbdătoare, îmi plăcea industria de fashion, iar make-up-ul mi se părea o provocare. Atunci m-am hotărât să fac și primul curs. Mi-a plăcut mereu pictura, desenul și artele vizuale în general, iar partea de make-up s-a dezvoltat firesc din pasiune în ceva foarte stabil.

După primele cursuri am realizat nu numai că îmi place foarte mult acest domeniu, dar și că voi continua să mă specializez. De-a lungul anilor am explorat cam toate aspectele ce țin de make-up, de la partea de desen, chimie, ingrediente, dermatologie, tipuri de produse, tipuri de ten, până la machiajul de beauty, de modă, de scenă sau de efecte speciale. Am lucrat aproximativ 2 ani cu make-up artistul Alexandru Abagiu pe diverse proiecte – editoriale, shooting-uri, concerte, dar și în salon.

INSPIRAȚIE/VIZIUNE

La început, îmi plăcea foarte tare că descopeream tehnici și produse noi și nu țineam cont atât de mult de cerințele altor persoane, ci mai degrabă exploram mai multe idei. Acum, după 5 ani, este exact invers. Îmi place să văd cum persoana respectivă se simte bine, are încredere în ea și se vede frumoasă. Sunt mult mai atentă la ce își dorește, la cerințele pe care le are și abia apoi pun în practică alte referințe.

Cred că cel mai important lucru în meseria asta este să înțelegi ce ți se cere și să fii capabil să exprimi apoi acel lucru cu succes. Ca inspirație, mă uit foarte des spre zona de modă, prezentări, reviste, albume de artă, dar și spre culorile naturii sau la anumite trăsături specifice ale clientei. De asemenea, cred că nota personală și o anumită doză de creativitate ar trebui să se regăsească chiar și într-un machiaj foarte natural.

PUNCTE FORTE/REALIZĂRI

Îmi place să cred că perseverența, răbdarea și atenția la detalii sunt atuurile mele la nivel profesional. De asemenea, mi se pare important ca în această meserie să fii la curent cu noile trenduri sau produse și să-ți formezi un stil personal. În toți acești ani am început să înțeleg clientele din ce în ce mai bine și deja îmi dau seama ce vor de fapt să spună. De exemplu, când spun că vor ceva natural, de multe ori se referă că vor puțin produs pe față, nu neapărat ceva lipsit de culoare.

Am participat aproape în fiecare an la concursurile din această industrie. Îmi place acea febră a competiției pentru că îți pune mintea la contribuție. Trebuie să te gândești la tot conceptul, nu doar la make-up, ci la povestea din spatele fotografiei. Recunosc, îmi plac acele emoții. Cred că cea mai mare realizare de până acum e faptul că fac ceea ce-mi place și nu sunt motivată de partea financiară.

DESPRE dFINE

M-am bucurat foarte tare când am primit propunerea să lucrez alături de echipa dFine. Știam salonul, cunoșteam echipa, proiectele lor îmi erau familiare, drept urmare a fost o integrare foarte naturală. Mă regăsesc în conceptul salonului și în libertatea pe care o are echipa și, bineînțeles, am simțit că pot să construiesc niște lucruri frumoase alături de ei.

Pe viitor mi-aș dori să implic salonul în tot mai multe proiecte, atât pe partea de make-up de salon, dar și pentru proiecte de modă. Mi-ar plăcea ca cei care nu au ajuns încă la noi să știe că vor primi cele mai bune servicii într-o atmosferă relaxantă. Nu este un loc unde lucrurile se desfășoară pe repede înainte, ci mai degrabă un loc în care poți să creezi o legătură frumoasă cu echipa și cu spațiul în sine.

dFINE STUDIOS