Tudor

ÎNCEPUTURI

Am început cursurile de coafor când aveam 14 ani, fără să știu că va fi un lucru la care nu voi mai renunța. Sigur, avem și mediul familial care m-a încurajat în direcția asta. După 3 ani de cursuri de formare, am avut primul job în domeniu și ușor, ușor mi-am dat seama că asta vreau să fac mai departe. Am continuat să mă dezvolt și să merg la seminarii și traininguri de perfecționare cu un focus pe partea de tunsoare si culoare.
Au trecut 15 ani de când am început să lucrez în acest domeniu, iar acum nu concep să fac altă meserie. Pasiunea mea s-a maturizat foarte mult în tot acest timp si cred că cel mai important lucru în această meserie este să știi să asculți și apoi sa oferi o consultanță corectă.

INSPIRAȚIE/VIZIUNE

Din copilărie am fost înconjurat de artiști, mătușa mea fiind pictor și sculptor. Încă de atunci m-au fascinat culorile și felul în care se pot combina. Și chiar văd această meserie ca pe o artă. De asemenea, luând contact cu pictura și sculptura, am început să citesc și despre istoria artei, influențe, perioade etc. Atunci am descoperit și lucrările unor mari artiști precum Salvador Dali, Pablo Picasso, Frida Kahlo, si bineînțeles Brâncuși.
La începuturile meseriei, credeam că o persoană creativă este o persoană cu o intuiție bună. În timp mi-am dat seama că pentru a fi creativ este vital să te documentezi mult și să ai o cultură generală bogată. De asemenea, o tehnica bine clădită stă la baza unui efect creativ garantat. Ele merg mână-n mână. Rezultatul nu va fi conform așteptărilor dacă nu stăpânești foarte bine tehnica.

PUNCTE FORTE/REALIZĂRI

Cred că punctul meu forte se regăsește în calmul pe care îl ofer clienților și în dispoziția mea de a-i asculta. Mi-am dat seama de acest aspect din feedback-ul lor. De asemenea, cred foarte tare în zona de consultanță, care din punctul meu de vedere nu ar trebui să lipsească din niciun salon. Chiar dacă vorbim de clienți pe care îi ai de mai multe luni sau chiar mai  mulți ani.
Cu toate că am explorat toate părțile acestei meserii, mă regăsesc foarte mult în zona de culoare. În ultimii ani am explorat îndeaproape zona asta și am început să descopăr chimia firului de păr, chimia culorilor și felul în care se pot îmbina și reușesc să mă joc într-un mod foarte creativ cu nuanțele.
Pentru mine fiecare concurs a fost o motivație în plus, de a fi din ce în ce mai bun și de a fi mai atent la detalii. Cu siguranță au contat la evoluția mea, dar și pentru faptul că am cunoscut mulți profesioniști din domeniu. E foarte important și procesul de pregătire, documentarea, pentru că dezvolți un concept cu mai multe elemente de make-up, costume, styling și e de multe ori o provocare.
Pentru mine cea mai mare realizare este faptul că pot împărtăși din informațiile și experiența mea predând cursuri. Este o mare satisfacție când văd ca pot avea o contribuție în rezultatele cursanților. Mă bucur că pot să inspir alți oameni prin ceea ce fac, iar asta mă face să fiu și mai bun și să studiez și mai mult.

DESPRE dFINE

Povestea dfine a apărut în mod natural, atunci când eu și Ștefan ne-am dat seama că ne dorim ceva al nostru și valorile noastre se aliniază într-un singur loc. Lucrând deja de 4 ani în aceeași echipă, ne-am dat seama că direcțiile noastre de tunsoare, respectiv culoare trebuie sa aibă un spațiu comun de desfășurare.
Așa a apărut dFINE Studios și vrem să le oferim celor care ne calcă pragul o experiență completă și să le creăm o identitate cu care se identifică. Cu siguranță, unul dintre principalele noastre obiective pentru viitor va fi să dezvoltăm zona de educație, care rămâne de o importanță majoră pentru noi.

Ștefan

ÎNCEPUTURI

Mereu mi-a plăcut să îmi aranjez părul, am avut o disciplină în zona asta de la mama. Ea a fost cea care m-a încurajat să continui și mi-a sugerat sa încep cursurile după terminarea liceului, timp în care urmam și facultatea de arhitectură.
La început eram foarte motivat de rezultatul palpabil și rapid, dar și de contactul permanent cu oamenii și de modul direct în care primeam feedback de la clienți. Mai târziu, după ce am stabilit contactul cu meseria, a apărut partea creativă. Acum, 10 ani mai târziu, îmi doresc foarte tare să îmbunătățesc breasla prin lucrările de zi cu zi și să dau mai departe niște noțiuni pe care le stăpânesc foarte bine.
În tot parcursul meu, cred că m-a clădit pasiunea și dorința de a fi din ce in ce mai bun, și cred că cel mai important lucru în acest domeniu este perseverența. Sigur, e important să fii pasionat, dar dacă nu perseverezi e foarte posibil să nu poți face performanță.

INSPIRAȚIE/VIZIUNE

Cred că zona de inspirație s-a accentuat mai mult după ce din punct de vedere tehnic stăpâneam foarte bine lucrurile. Mă refer la tehnicile de tuns, felul în care ele sunt aplicate în funcție de fizionomia fiecărei persoane, precum și poziționarea sau adaptarea lor.
Mă inspiră foarte mult expedițiile pe munte, liniștea pe care o găsesc acolo, oamenii și poveștile lor. Exista o conexiune chiar dacă este un spațiu imens. Cred că e foarte important să-ți canalizezi creativitatea și s-o pui fix așa cum ți-o dorești în forma finală. Aici intervine și experiența și diversitatea lucrurilor pe care le avem la îndemână: tehnici, forme, texturi etc.

PUNCTE FORTE/REALIZĂRI

Cred că principalul meu atu este perseverența. Am vrut în permanență să fac cursuri noi și am mers în fiecare an la cel puțin un curs național sau internațional. A fost important să-mi îmbunătățesc tehnicile, viziunea, creativitatea și să văd cum oamenii se inspiră din diferite locuri, texturi sau din diverși artiști.
În cei 10 ani de meserie am parcurs toate zonele: tuns, coafat, vopsit, styling. Mi-am dorit să cunosc mai mult zona de tuns și prin prisma faptului că am lucrat cu mai mulți oameni foarte bine pregătiți care m-au inspirat și m-au motivat în direcția asta.
Din punctul meu de vedere dacă ai câștigat un premiu sau zece nu te face neapărat mai bun sau mai special. Cred că premiile au și o latură subiectivă, de aceea nu cred că sunt cruciale. Mai important la premiul în sine este emoția cu care trăiești pe tot parcursul concursului și, bineînțeles, gustul competiției. Cea mai importantă realizare pentru mine este faptul că pot să îmbunătățesc domeniul, că pot transforma niște minusuri în plusuri și că pot să dau mai departe ceea ce am învățat în acești ani.

DESPRE dFINE

Proiectul dFINE adună valorile în care cred cel mai mult: pasiune, perseverență și dorința de a crea ceva corect pentru necesitățile oamenilor.
Ne-am propus cu acest salon să îmbunătățim stilul fiecărei persoane care ne calcă pragul și îmi doresc ca oamenii să vină la fiecare dintre noi pentru câte un serviciu. Am plecat la drum cu Tudor pentru că el era foarte specializat pe zona de vopsit, iar eu pe zona de tuns și clar avem o zona de expertiză mai bună pe zone diferite.
Pe viitor îmi doresc ca dFINE să devină un brand puternic ca salon și ca academie. De asemenea, ne-am propus să ne dezvoltam în zona de educație și cred că suntem pregătiți pentru asta.

Loredana

ÎNCEPUTURI

Încă din copilărie mi-am descoperit pasiunea pentru tuns, iar în liceu am făcut primul pas concret în direcția asta și am urmat un curs de câteva luni. După ce am terminat facultatea, am lucrat 3 ani într-un salon unde am exersat toate formele acestei meserii. Însă, mi-am dat seamă ca nu am în jur oameni care să mă îndrume corespunzător, și cea mai bună metodă de a evolua a fost prin participarea la numeroase cursuri și seminarii de perfecționare.

Chiar dacă au trecut aproape 10 ani de când activez în acest domeniu, cred în continuare că e foarte important să te documentezi și să exersezi în permanență. În meseria asta contează foarte mult calitatea, iar eu am vrut mereu mai mult de la mine si de la rezultatele mele. E important sa le oferi calitate și să comunici eficient cu oamenii cu care interacționezi și, bineînțeles, să adaugi și puțină creativitate în lucrările tale.

 

INSPIRAȚIE/VIZIUNE

Mă inspiră mult natura, formele, texturile și culorile din natură, plimbările și liniștea în general. Sigur, arhitectura și moda sunt de asemenea surse importante în crearea unor diverse forme și culori. De exemplu, nu de puține ori am creat un concept pornind de la o ținută sau o piesă vestimentară.
În ceea ce privește zona de creativitate, pentru mine sunt importate ședințele foto. Îmi place pentru că mă scot din zona de confort, pentru că am mult mai multe elemente de care trebuie să țin cont și pe care trebuie sa le combin în așa fel încât rezultatul să fie unul armonios. La fel de important cred că este stăpânirea tehnicii, oricât de avangardist sau îndrăzneț ar fi proiectul.

 

PUNCTE FORTE/REALIZĂRI

Principalul meu atu cred că este ambiția și dorința mea continuă să mă autodepășesc. Și sigur, îmi place foarte tare să vad clienții mulțumiți de rezultatul final. Îmi place mult zona de culoare si styling, dar în același timp am explorat toate zonele acestui domeniu și încerc să fiu mereu la curent cu toate informațiile și noile tendințe. La partea de styling, de exemplu, îmi place foarte mult că poți schimba radical o persoană într-un timp scurt.
Cred că premiile sunt importante pentru că te motivează foarte tare. Și e gustul competiției, când treci de la o satisfacție majoră până la punctul de a renunța chiar în ultimul moment. De cele ai multe ori, pregătirea pentru concurs este mai importantă decât concursul în sine. Pe lângă premiile câștigate, cred că pentru mine este mai important faptul că am reușit să-mi canalizez toată energia și creativitatea, astfel încât să am un rezultat final foarte bun.

 

DESPRE dFINE

M-am alăturat echipei dFINE din dorința mea de a evolua, de a face performanță și de a avea la dispoziție mediul în care pot sa fac asta. M-a bucurat propunerea de a face parte din echipă, având în vedere că mai colaborasem în trecut cu Tudor și Stefan, iar partea de echipă a fost un alt factor important în decizia mea.
Pe viitor îmi doresc să explorez cât mai mult și zona de shooting-uri de modă și, bineînțeles să merg în continuare la cursuri și seminarii atât în România, cât și în străinătate.

dFINE STUDIOS